10.9.2015

HABITARE 2015Habitare avasi eilen ovensa ja minäkin hyppäsin aamulla junaan ja kävin kurkkaamassa mitä messuilla oli tänä vuonna tarjota. Seuraavassa kuvapläjäys tämän vuoden suosikeistani.
Tulevaisuuden trendejä esittelevä, trendianalyytikko Susanna Björklundin kokoama Signals-vainunäyttely oli kiinnostava katsaus tulevaan. Neljä eri maailmaa, neljä eri tunnelmaa.

Protoshop on ehdottomasti aina yksi Habitaren kiinnostavimmista näyttelyistä. Tänä vuonna erityisesti tekstiilit olivat hienoja! Ehdoton suosikkini ovat ylimmän kuvan Hanna Laurikaisen Rannalla kerran-painokankaat, kerrassaan upeita, toivon kovasti, että noita voisi pian jostain ostaa!
Kaikkinensa Ahead! alue ja erityisesti The Block - kortteli olivat parasta mitä messuilla oli tarjota. Nuorten suunnittelijoiden innovatiivisia, hauskoja ja rohkeita ideoita!
Trash Cuisine-näyttelystä taas löytyivät innovatiivisimmat keittiöideat. Kierrätysmateriaaleista valmistettu Living kitchen oli hieno kokonaisuus perunoineen päivineen ja esillä oli paljon upeasti käytettyä puuta.
Messuosastojen parhammistoa olivat Marimekko, jonka osastoa hallitsi upea kukkaseinä sekä Kannustalojen ja Asun-lehden yhteisosasto. Ladon ympärille rakennettu yhteisosasto oli Ulla Koskisen käsialaa, osasto oli tunnelmallinen, loppuun saakka harkittu ja upeasti toteutettu.
Suosikkilamppuni löytyvät Himmeen osastolta. Timo Niskasen Himmee on yhden miehen valaisinbrändi, joka lanseeratiin viime vuonna Habitaressa. Timo on hyvä ystäväni ja on hienoa nähdä miten pitkäjänteinen työ oman unelmansa toteuttamiseksi on käynyt toteen! Tämän vuoden uutuus on Filly-seinävalaisin, joka palkittiin messuilla Sisustustoimittajat ry:n jakamalla Toimittajien Tusina -palkinnolla. Onnea!
Ja ne tuliaiset kotiin? Ne löytyivät Samujin ja Teemu Järven osastoilta. Olen ihallut Teemu Järven upeita grafiikoita monissa kuvissa ja kun viimein pääsin niitä ihan livenä katsomaan, en malttanut olla ostamatta yhtä julistetta kotiin. 

Kaikkinensa mukava messupäivä, jossa erityisesti eri näyttelyalueet ja nuoret suunnittelijat olivat parhammistoa. Habitare on auki sunnuntaihin 13.9.2015 saakka, kannattaa pyörähtää läheltä ja vähän kauempaakin.

-Piia

2 kommenttia :

  1. Löysin blogisi sateenkaaria ja serpentiiniä blogin lukulistalta. Olen 100. lukijasi. Kiva blogi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Terhi! Tervetuloa ja mukava, että löysit tänne. Ja samalla meni sata rikki! Jippii ja kiitos siitä sinulle! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!