1.9.2015

ILTAPALAKSI BANAANILEIPÄÄ


Banaanileipä on leivonnainen, johon ihastuin jo joskus opiskeluaikoina ja jota on tullut leivottua kymmeniä ja kymmeniä kertoja ja aina se on yhtä herkullista! Se sopii sekä brunssille, välipalaksi tai iltapalaksi ja mikä parasta, se on oivallinen loppusijoituspaikka niille ylikypsille banaaneille, jotka muuten jäisivät syömättä. Maukas gluteeniton banaanileipä syntyy seuraavalla reseptillä. 


gluteeniton banaanileipä

3-4 banaania
2 dl kaurahiutaleita (gluteenitonta kauraa)
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 dl maitoa tai piimää
1 dl voisulaa
1 muna
 1- 2 tl kanelia tai kardemummaa
(1 rkl siirappia)
Muussaa banaanit haarukalla. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne banaanin joukkoon. Lisää voisula, maito tai piimä sekä muna ja sekoita hyvin tasaiseksi massaksi. Banaanileivän mausteeksi sopii sekä kaneli tai kardemumma ja halutessaan taikinaan voi lisätä myös tilkan siirappia. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Kuppi kuumaa teetä ja pala herkullista banaanileipää sopii erinomaisesti syksyn pimeneviin iltoihin, siispä teevesi kiehumaan!

Hyvää alkanutta syyskuuta toivotellen
-Piia 


6 kommenttia :

  1. Nams! Pakko kokeilla, alkaa hieman tulla nuo kaupan gluteenittomat leivät korvista :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupan gluteenittomissa laatu vaihtelee kyllä aika paljon, oma kestosuosikkini on Vuohelan Herkun kaura-porkkanasämpylät, jos et ole testannut, suosittelen :)

      Poista
    2. Oon, ne on munkin herkkua! Tosin harvinaista herkkua kun niin sikahintasia :(

      Poista
    3. Mutta välillä sen pehmeän leivän fiiliksen arvoista! ;D

      Poista
  2. Varmaan tuokin on hyvää. Itse teen banaanileipää viljattomana ja kyllä maistuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä Vuokko, täytyypä joskus sellainenkin resepti testata! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!