28.5.2017

YHDET KEVÄISET FESTIVAALIT

  Kaikenlainen juhlien järjestely kuten koristeiden, kattausten ja kukkien suunnittelu ja tilojen somistaminen ovat minulle erityisen mieluisaa puuhaa. Kun  Kerttu kertoi kiireisestä toukokuustaan, johon kuului muun muassa 200 hengen kutsuvierastilaisuuden järjestäminen, tarjouduin avuksi juhlatilojen koristelun ja somistamisen suunnittelussa ja toteutuksessa. 

Tilaisuus,  BSFestival17 eli Business Spring Festival on verkostoitumistilaisuus Keski-Suomalaisille kasvuyrityksille. Paikkana tapahtumalle toimi  Savutuvan Apaja, jonka upeat puitteet keväisessä vihreydessään Päijänteen rannalla  loivat jo itsessään juhlavaa tunnelmaa tilaisuudelle.  

Tapahtuman kulku juhlapaikalla oli kolmiosainen: iltapäivän asiaosuus vanhalla halkoproomulla, plaseerattu päivällinen päärakennuksessa ja tämän jälkeen rento iltajuhla stand upin ja musiikin kera samaisella iltapäiväisellä halkoproomulla. Näistä lähtökohdista lähdettiin miettimään tilojen somistusta sekä kattausta. Toiveissa oli tilaisuuden luonteeseen sopivaa asiallisuutta mutta rennolla otteella. 

Haastetta toi yhden tilan, halkoproomun käyttäminen kahteen eriluonteiseen osuuteen eli käytännössä iltajuhlan koristelu voitiin toteuttaa vasta juhlapäivänä ja muutamassa tunnissa. Iltajuhlan koristelu piti siis olla helppo ja nopea toteuttaa, kuitenkin niin, että fiilis tilassa saatiin muuttumaan keväiseen juhlaan sopivaksi.


  Koska iltajuhlan tilat olivat isot, oli koristeltavaa alaa paljon. Aika nopeasti paikan päällä ideoidessamme keksin ajatuksen isosta määrästä valkoista viirinauhaa, jolla voitaisiin koristella sekä halkoproomu sisältä että myös proomun ulkopuoliset isot terassialueet. Suurella määrällä viirinauhaa saa helposti hyvinkin näyttävää, toteuttaminen on edullista ja apukäsien avulla viirinauhat oli myös mahdollista ripustaa nopeasti paikalleen. 

Ja sitä viirinauhaa tuli sitten loppuen lopuksi paljon! En laskenut kuinka monta pahvikolmiota leikkasin taikka kuinka monta metriä lankaa meni, kun nauhoja ompelukoneella huristelin, mutta useita satoja metrejä viirinauhaa kattoja illalla koristi! Ja saimme myös kaiken paikoilleen ajoissa!

Lopputulos oli mielestäni todella kaunis ja sopivasti juhlatunnelmaa luova! Terassille asetellut viirinauhat heiluivat kauniisti tuulessa aurinkoisessa kevätillassa ja sisällä proomussa oli tunnelmallista viirinauhojen ja pienten koristevalojen loisteessa. 


Ennen iltajuhlaa ollut päivällinen järjestettiin Savutuvan Apajan päärakennuksen kalliosalissa ja riihessä. Näissä tiloissa on jo itsessään voimakas, hieman rustiikkinen tunnelma, jota haluttiin kattauksella keventää.  Kattauksen suunittelua määritteli paikkakorttina toimiva, jokaisen vieraan nimellä varustettu käyntikorttikotelo sekä päivällisen tarjoilu noutopöydästä eli kattaus tuli toteuttaa ilman lautasta. 

Yksinkertaisen kaunista lähdettiin hakemaan ja siinä myös mielestäni onnistuttiin. Olin ideoinut suorakaiteen muotoon taitellulle kangasservetille kaveriksi painettavan kortin, johon tulisi jotain tilaisuuteen sopivaa asiaa. Tapahtuman järjestäjätiimi Kertun johdolla jatkokehitti ideaa tilaisuuden henkeen sopivaksi "twiitti-kortiksi", johon kerättiin paikalla olevien etukäteen twiittaamia ajatuksia päivän teemoista ja jolle toteutin simppelin layoutin. Servetti ja kortti pyöräytettiin vielä yhteen hopeansävyisellä nauhalla, jota koristamaan laitettiin harsokukkaa.

Kattauksen viimeisteli valkoinen kaitaliina sekä  Viherlandian tekemät kukka-asetelmat. Perinteisten kukkivien kukkien sijaan astelmiin valittiin erilaisia heinämäisiä kasveja. Pikaisesti paperin kulmaan piirtämäni idea pystyn asetelluista kasveista toteutettiin taitavissa käsissä erinomaisesti ja lopputuloksena oli keväisen kauniit kukka-asetelmat.

Kaiken kaikkiaan kokonaisuus toimi sekä kattauksen että koristeiden osalta hyvin ja lopputulokseen oltiin tyytyväisiä. Ja olipa mukava päästä idoimaan ja toteuttamaan juhlaa! Kun on ollut kotona jo kohta puolitoista vuotta, sitä kaipaa välillä jotain konkreettista kodin ulkopuolista tekemistä ja mikäs sitä tehdessä kun kyseessä on jotain mistä todella pitää! Sellaiset keväiset festivaalit, toivottavasti ensi vuonna uudestaan!

-Piia

4 kommenttia :

  1. Ihastelinkin jo Kertun instastoryssa koristeluja. Tosi upealta sait tilan näyttämään, ja valkoiset viirikoristeet korostivat hienosti vanhaa kattoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Valkoiset koristeet raikastivat tilan kyllä tosi kauniisti!

      Poista

Kiitos kommentistasi!