16.5.2017

DIY TIIPII

  Minulla on ollut muutamia diy-juttuja, jotka ovat jääneet isommille lapsille tekemättä, mutta jotka nyt ovat sitten olleet niitä ehdottomasti toteutettavia kun onni kolmannen kerran meille on osunut! Yksi niistä oli  tämä vaunuverho, toinen oli äitiyspakkauksen makuupussin päällystäminen, joka onkin jäänyt tänne blogiin dokumentoimatta, mutta sellaisessa ihanassa Marimekko-makuupussissa vauvavuosi oikein hyvin nukuttiin. Tähän samaan joukkoon kuuluu myös tiipii, jonka vihdoin pääsin nyt toteuttamaan! 

Olin miettinyt erilaisia kuosivaihtoehtoja ja etsiskellyt sopivaa kangasta netistä, mutta sitten kun inspiraatio viimein iski ja tekemään oli päästävä, päädyin ostamaan melko tylsästi luonnonvalkeaa paksua puuvillakangasta. Ekstraleveänä kangas tuli kuitenkin edulliseksi ja jämäkkä materiaali oli muuten sopiva projektiin, rautakaupasta vielä muutama harjanvarsi ja materiaalit olivat kasassa. Netistä löytyi lukemattomia ohjeita tiipiin ompelemiseksi sekä suomeksi että englanniksi joista sitten sovelsin tämän oman versioni.


Kun kankaassa itsessään ei ollut mitään juttua ja ihan yksiväristä tiipiitä en halunnut, lisäsin pientä koristusta jokaiseen sivusaumaan. Ompelin muutamaan saumaan piparkakkureunaa, yhteen mustavalkean suikaleen ja etupuolelle ompelin vielä käsin trikookuteesta tehdyn lettinauhan ja toiselle puolelle näpertelin trikookuteesta kiemuroita. Minusta kokonaisuudesta tuli oikein hauska ja leikkisä!

Tiipiin sisälle löytyi vielä iso lattiatyyny, joka on joskus aikaisemmin ollut isoveljen käytössä. Ompelin tyynyyn uuden ihanan pehmeän päällisen  Noshin trikookankaista*. Toinen puoli on mustavalkoraidallinen ja toisella puolella on suosikkikuosini pilkullinen Pyry. Vetoketjun sijaan sulkemista varten laitoin lyhyempään reunaan muutaman nepparin. Päällisen koko sattuu olemaan sama vauvan nukkumapeiton kanssa, joten tätä voisi käyttää halutessaan myös trikoisena pussilakana.


Vähän minua jännitti, mitä tuo yksivuotias itse tiipiistä tuumaa ja tulisiko tästä vain sellainen huoneen nurkassa seisova sisustuselementti. Ilokseni meidän pieni söpöläinen on kovin ihastunut omaan majaansa! Pehmeällä tyynyllä kölliminen on suosikkipuuhaa, tiipiin sisällä on mukava lukea kirjoja ja kun sää vielä tästä lämpenee, päästään telttailemaan vaikka terassille!

-Piia

*trikookankaat saatu Noshilta

2 kommenttia :

 1. Oi että, onpa ihanan näköinen!! Olisiko tähän mahdollista saada ohjetta? ��
  -Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minulla ei valitettavasti ole ohjetta, mutta netistä löytyy kyllä useita ohjeita, joiden avulla tekeminen onnistuu varmasti! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!