26.8.2016

ENSIMMÄISTÄ KERTAA RAAKAKAKKUA + VINKKEJÄ VAILLA

Raakaruoka ja erityisesti raakakakut olivat trendiherkkua jo muutama vuosi sitten, mutta tuntuvat edelleen olevan hyvin muodikkaita. Omaan keittiööni raakaruokailmiö ei ole rantautunut ja raakakakkujakin on tullut maistelua hyvin harvakseltaan. Vatsasairauteni vuoksi ruokavalioni on ollut jo useamman vuoden gluteeniton ja siitä on ollut omalla kohdallani paljon hyötyä. Viime aikoina vatsan kanssa on ollut jälleen vähän haastavampia hetkiä ja päätin, jos en nyt kokonaan luopua, niin ainakin vähentää todella paljon sokerin käyttöä ja toivoa, että siitä olisi apua vatsavaivoihin. 

Koska olen todella sokeriaddikti, siinä määrin, että pidän yhtenä aikuisuuden parhaista puolina sitä, että voin mennä milloin tahansa kauppaan, ostaa kilon irtokarkkeja ja syödä surutta niistä suurimman osan yhdeltä istumalta, rakastan herkkujen leipomista ja varsinkin näin äitiyslomalla suklaa on ollut lähes perusarkiruokaa, ei tämä päätös ollut mitenkään helppo. Mutta ei tietenkään tuo herkkujen ja sokerin määräkään mitenkään järkevä. Siispä päätin karsia karkit ja herkut ruokavaliosta kokonaan ja muutenkin vältellä piilosokeria niin paljon kun se vaan on mahdollista. Tästä syystä olen päätynyt etsimään erilaisia vaihtoehtoja herkutteluhetkiin ja kokeilin ensimmäistä kertaa myös raakakakun tekoa.


Löysin Syötävän hyvä -blogista listan raakakakkuohjeita ja testiin päätyi sivuilta löytynyt raakajuustokakku mustikkaisena versiona. Ja täytyy sanoa, että ensimmäiseksi kokeiluksi tämä onnistui erinomaisesti! Maku ja koostumus olivat hyviä, vuoka tosin vähän iso ja kakkusta tuli aika matala, mutta sehän ei onneksi makuun raakakakkussa vaikuta. Erittäin positiivinen kosketus siis tähän itselleni vieraaseen maailmaan!

Nyt olisin kuitenkin vinkkejä vailla ja jos ruudun takaa löytyykin raakakakkukonkareita ja sokerittoman leivonnan spesialisteja, kuulisin mielelläni teidän suosikkiohjeista sekä kirja- ja linkkivinkeistä. Erityisesti hakusessa on ohjeet, joissa ei olisi lainkaan tai ainakin huomattavasti vähemmän pähkinöitä. Leipomani kakun pohja sekä täyte ovat molemmat pähkinäpohjaisia ja herkkävatsaisenä liika pähkinä ei oikein toimi, vaihtoehtoja siis kaipailisin. Muutenkin kokemukset sokerittomasta ruokavaliosta kiinnostaa. Toistaiseksi itselläni tämä on mennyt yllättävän helposti, mutta edessä on taas se haastavin ajankohta, viikonloppu ilman irttareita, kääk!

-Piia

2 kommenttia :

  1. Jään seurailemaan mielenkiinnolla! Muakin houkuttelisi kokeilla raakakakkuja, mut ei masu kestä paljoa pähkinää. At Marias blogissa on muuten näkynyt ihanan näköisiä raakaherkkuja, tsekkaa jos sieltä löytyisi jotain sopivaa ja kerro mullekin jos löydät jonkun hyvän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä käydä kurkkaamassa, kiitos vinkistä! Tuo pähkinä on tosiaan vähän ongelmallinen, kohtuudella hyvä, mutta liika ei toimi minullakaan. Ja jos hyviä reseptejä vastaan tulee, niin varmasti postaan, jää itsellekin muistiin! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!