3.9.2017

VUOROKAUSI HYGGEILYÄ JA HYVÄÄ MIELTÄ

Ensimmäisestä työviikosta on selvitty, tosin se oli poikkeuksellisesti vain neljän päivän mittainen, mutta erittäin hyvästä syystä. Perjantai ja vielä tovi lauantaita kului nimittäin hyggeilyn merkeissä täällä Jyväskylän seudulla kun pääsin osallistumaan  Jyväskylän Messujen ja  Sauna from Finlandin järjestämään hygge-viikonloppuun*. 

Hygge on tanskalainen termi hyvälle ololle, hetkessä elämiselle ja arjen pienistä iloista nauttimiselle. Vähän niinkuin suomalainen kotoilu, mutta jotain mitä voi tehdä myös kodin ulkopuolella. Viikonloppu oli rakennettu tämän teeman ympärille ja tarjolla oli ihania kokemuksia, lämmintä fiilistä, uusia ystäviä ja yhdessä oloa.

Majoituimme Jyväskylän keskustassa noin vuosi sitten avatussa hotelli  Versossa. Omassa kotikaupungissa tulee harvemmin yövyttyä hotellissa, joten oli hauska päästä vieraaksi Versoon josta olen kuullut puhuttavan paljon hyvää, eikä suotta! 

Verso on kaunis ja raikas hotelli, joka sijaitsee aivan kaupungin ytimessä kävelykadun varrella. Sisustus on jyväskyläläisen sisustussuunnittelija Marika Kurjen käsialaa ja huoneet ovat viihtyisiä ja erityisesti yleisten tilojen sisustus on ihastuttava. Marika on itselleni tuttu omalta rakentamisajalta, sillä Marika on suunnitellut myös meidän kotimme materiaalit. Tykkään hänen tyylistään niin Versossa kun tottakai myös omassa kodissani!


Sisustuksen lisäksi Verso on saanut paljon kehuja myös aamiaisestaan ja tämäkin ihan aiheesta. Tuoreita ja hyviä raaka-aineita, monipuolinen valikoima ja ihania spesialiteetteja kuten paikan päällä leivotut tuoreet leivät ja aamiaiskokin valmistama munakas ruokailijan toiveen mukaan. 

Aamiainen teki suuren vaikutuksen ja koska aamiainen on tarjolla myös muille kun hotelliasiakkaille, luulen, että tämä ei ollut viimeinen kerta kun siitä nautin!


  Toinen vierailemamme paikka, jonne varmasti palaan on  Teeleidi, ihastuttava teehuone, joka sijaitsee upeassa miljöössä Jyväskylän Älylässä yli 100-vuotta vanhassa Karpion talossa. Talo on viime vuosina toiminut kaupunginjohtajan virka-asuntona, mutta nyt tästä upeasti restauroidusta talosta pääsee nauttimaan jokainen teen ystävä. 

Teeleidissä on tarjolla yli sadan teen valikoima ja yrittäjän intohimo ja rakkaus teehen on aistittavissa. Pääsimme maistelemaan muutamaa eri teetä, mutta aika monta makua jäi vielä odottamaan seuraavaa vierailua.


Suomalaiseen hyggeilyyn sauna on varmasti yksi tärkeimpiä elementtejä ja saunojen maailmaan tutustuimme perjantain aikana muutamaankin otteeseen. Kävimme tutustumassa  Harvian, maailman johtavan saunavalmistajan tehtaaseen Muuramessa ja ilta päättyi hemmotteluun  Varjolan tilalla Laukaassa. 


Varjola on jo neljännen sukupolven hoidossa oleva tila Kuusaankosken kupeessa, joka tarjoaa nykyisin juhla-, kokous- ja elämyspalveluja sekä erilaisia majoitusmahdollisuuksia. Varjolassa olen itse vieraillut useammankin kerran ja paikka tekee aina suuren vaikutuksen niin miljöön kun tunnelmansa puolesta.

Varjolassa saunoimme savusaunassa ja saimme ihania saunaterapiahoitoja talon upean emännän ohjeistamana. Turve- ja ruusuhoitojen jälkeen kuumassa porealtaassa, pimeässä syksyisessä illassa tähtitaivaan alla ei hyggefiilistä tarvinnyt etsiä!Hygge vuorokausi päättyi lauantai aamupäivän kävelykierrokseen syksyisessä auringonpaisteessa VisitJyväskylä matkailukoordinaattorin, ihanan Johannan sekä kaupunkiopas Astan johdolla. Vaikka Jyväskylä on ollut kotini jo neljätoistavuotta, on kaupungissa monta nurkkaa ja kertomusta joita en tunne. Tänään kuulin uusia tarinoita ja kuljin kauniita pikku kujia ihastellen sellaista Jyväskylää, jota en ole aikaisemmin nähnyt. Sekin on kai sitä hyggeä, nauttia lähiympäristöstä tänään huomisten maailmanmatkahaaveiden sijaan.


Hyggeä on tarjolla Jyväskylässä tulevana syksynä enemmänkin, kun syys-lokakuun vaihteessa, 29.9.-1.10. järjestetään Jyväskylän Paviljongissa Hygge2017 lifestyletapahtuma. Tuolloin Paviljongissa luvataan esitellä uutuuksia niin sisustuksen, ruuan ja juoman kun muodinkin saralta, unohtamatta ideoita saunaelämyksiin. Mielenkiintoinen uusi tapahtuma ja varmasti tutustumisen arvoinen.

Vuorokausi hyggeilyä oli nimensä mukaisesti hyvää oloa ja hyvää mieltä. Ripaus hyggeä pitäisi mahtua jokaiseen päivään, mutta ei tuo kokonainen vuorokausikaan hullumpi ollut!

-Piia

*ohjelma ja yöpyminen saatu

2 kommenttia :

 1. Ihana tapahtuma teillä ollut ja hyvä porukka, tutkin Instasta että paljon oli tuttuja mukana! :)

  Teeleidi on niin ihanista ihanin ja tuo uusi paikka hieno. Yritän aina käydä, kun vierailen kotikaupungissa, tätäkin kirjoittaessa juon Teeleidin teetä. Ehkä ensi viikolla taas sinne!

  Kyllä ripaus hyggeä ainakin teehetken muodossa täytyy kuulua joka päivään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, kuppi teetä tekee huonostakin päivästä vähän paremman! Täytyy itsekin yrittää päästä Teeleidiin pian uudestaan! Makoisia teehetkiä sinulle! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!