13.9.2017

HABITARE 2017

Yksi vuoden odotetuimmista sisustustapahtumista käynnistyi tänään kun Habitare avasi ovensa Helsingin messukeskuksessa. Habitaressa on tänä vuonna 420 näytteilleasettajaa, joten jokaiselle sisustuksen ystävälle löytyy varmasti jotain!

Itse   odotin mielenkiinnolla muun muassa MUJIn ja Ikean osastoja. MUJIn simppeli pop-up shop vakuuttaa varmasti jokaisen järjestyksen ja minimalismin ystävän ja tämän päiväisten jonojen perusteella hyllyt tyhjenevät varmasti hyvinkin nopeasti. Ikean osasto taas oli lähes toisinto kuvastojulkaisussa esitellyistä huoneista, värikylläinen, runsas ja kaunis kyllä, mutta ehkä jäin odottamaan vielä ihan vähän jotain lisää.


Signals trendinäyttely oli minulle tänäkin vuonna messujen parasta antia - erilainen ja mielenkiintoinen. Näyttelyn neljä erilaista tilaa esittelevät neljä erilaista maailmaa. Erityisesti ikää ja vanhemista käsittelevä Age Less on ajankohtainen.

Tulevaisuudessä väestön ikääntyessä ikä on entistäkin enemmän asumisessa huomioon otettava seikka ja on tärkeää, että sitäkin on ryhdytty miettimään myös sisustuksellisista lähtökohdista. Kaikkinensa näyttävä ja ajatuksia herättävä näyttely.


Kodin1:n tutuksi tekemä Anno tekee messuilla odotetun paluun. Vohvelikankaat, sametti ja pellava ovat materiaaleina kauniissa testiileissä, joissa värit ovat utuisia ja pehmeitä. Valikoimasta löytyy myös useita ihanilla tekstuureilla varustettuja mattoja sekä keramiikkaa. Kauniin ja harmonisen osaston toiselta puolelta löytyy Hobby Hallin myymälä, josta uutuustuotteita on mahdollista ostaa heti mukaan ja ihan tyhjin käsin en itsekään siitä ohi päässyt.



Avotakan osasto, Avotakka koti, on taitavan sisustusarkkitehti ja Pihkala-blogin kirjoittajan Maija Rasilan käsialaa. Marimekon syksyn uutuuksilla sisutettu koti on kaunis ja tunnelma on rauhallinen ja seesteinen. Avotakkakodin väripilkku oli upea kylpyhuone, jossa 70-luvun sininen laatta oli ladottu hauskasti pystyyn.


Uutuuksia esittelevä United Stories myyntinäyttely on raikas kokonaisuus, joka yhdistää suomalaisen ja aasialaisen muotoilun. Näyttelyn yhteydessä on viehättävä kahvila, josta on saatavilla riisikulhoannoksia ja koko messujen ajan tilassa järjestetään työpajoja, joissa tutustutaan aasialaiseen kulttuuriin.


Messuilla esitellyistä uutuustuotteista jään ehdottomasti eniten odottamaan Himmeen uutta Unplugged mallistoa, joka koostuu erilaisista ihastuttavista kynttilänjaloista. Unplugged mallistoon kuuluu muun muassa kauniit messinkiset tuikkukupit sekä upea taivutetusta saarnesta valmistettu Kaari kynttilänjalka. Tuotteet tulevat myyntiin lokakuun aikana, juuri sopivasti kiihkeimpään kynttilänpolttosesonkiin!

Pitkän messupäivän jälkeen kokonaisuudesta jäi hyvä fiilis. Joku wow-juttu olisi varmasti mukaan vielä mahtunut, mutta kattava ja laadukas kattaus sisustusta Habitaressa jälleen tarjoillaan ja on tutustuttavissa sunnuntaihin 17.9. saakka.

-Piia

*messulippu saatu

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!