12.7.2016

SYKSYÄ SILMÄLLÄ PITÄEN

 
Vaikka kesäsäät taisivat vihdoin taas tehdä paluun, niin tässä jo ihan pieni ajatus syksyyn ja pienen neidin syksyn pukeutumiseen. Pääsin ennakkoon tutustumaan eilen julkaistuihin Noshin uutuus syyskankaisiin ja niistä syntyikin monta ihanaa vaatekappaletta meidän prinsessalle. 

Kaikki kankaat ovat jälleen luomupuuvillaa ja taattua Noshin laatua; kauniita, jämäköitä ja mukavia ommella. Valitsin uutuuksista sekä collegea että puuvillajerseytä, kaikki mukavia materiaaleja vauvan yllä. Aina toimivien raidan ja pilkun lisäksi uutuusmallistossa on ihana uusi printti Polku-nimeltään, jota on saatavilla neljässä eri värissä. Vaaleanpunasävyinen Polku olisi tottakai houkutellut, mutta herkullinen toffee, syksyyn sopivana, vei voiton.

Noshin verkkosivuilta löytyy useita ilmaisia kaavoja sekä aikuisille että lapsille ja Noshin omalla leggarikaavalla ompelin sekä Polku-kankaasta* sekä harmaapohjaisesta Minipolkasta* molemmista leggarit. Polusta syntyi myös oiva syyspipo ja raitacollegesta* valmistui tunikamekko omalla kaavalla.


  
Ja koska pilkut vaan on niin ihania ja vauvalle sopivia, syntyi Minipolkasta myös toinen tunikamekko. Tähän käytin samaa omaa kaavaani kun raidalliseen mekkoon. Kokeilin ensimmäistä kertaa alavaralla huoliteltua pääntiensuuta siten, että alavara jatkuu hihojen alapuolelle. Lopputulos on minusta tosi kiva ja vähän huolitellumman oloinen kun jos olisin resoria käyttänyt. 

Nyt jäännään, miten alavaran kanssa käy pesussa ja joudunko sen vielä ompelemaan päällikankaaseen kiinni. Matkan varrella opin myös, että alavaraa ei kannata ommella kuin pääntienhen kiinni ja muilta osin hoitaa sen kiinnitys sivu-, olka- ja hihasaumojen kanssa samaan aikaan, näin saumoista ei tule liian paksuja. 


  Pilkkutunikan olkapäille ompelin myös pienet frillat, jolloin tunikasta tuli hieman juhlavampi. Kiinnitys hoituu niskassa olevalla napilla ja kuminauhalenkillä. Aika söpö sanon minä!

Ompelin kaikista vaatteista tosi reiluja, noin kokoa 68 eli ovat vielä hieman isoja meidän huomenna kolme kuukautta täyttävälle vauvalle (ja tähän isolla se perus apuamitenaikavoimennäniinnopeasti), mutta ovat varmasti sopivia sitten syssymällä!

-Piia

* kankaat saatu Noshilta

4 kommenttia :

  1. Wau, nämä on aivan mahtavia ja ihania varpaita kuvissa! <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos Veera! Tykkään itekkin kovasti! :)

    VastaaPoista
  3. Tosi söpösiä vaatteita, meidän neiti sai hyvin samanmoisen tunikan ❤️ Ja voi vauvaa, ihana!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina! Käyttäjä kymmenkertaistaa vaatteiden söpöyden! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!