15.10.2015

OLOHUONEEN UUSI JÄRJESTYSKuten kirjoittelin, viime sunnuntaina siivoilun lomassa päätin kokeilla olohuoneessa uutta järjestystä, jonka myötä sekä sohva että divaani löysivät uudet paikat ja musta sohvapöytä sai siirtyi sivuun odottamaan uutta tulemista.
Olen aina ollut kova vaihtamaan järjestystä. Muistan jo teininä vaihtaneeni omassa huoneessani jonkun huonekalun paikkaa lähes jokaisen siivouksen yhteydessä, enkä voi sanoa, että iän myötä olisin tapojani parantanut. Toisaalta, mikäpä siinä, jos sohvat seilaavat aina silloin tällöin paikasta toiseen tai joku muu huonekalu vaihtaa huonetta, ainahan ne voi siirtää takaisin aiemmalle paikalleen, jos ei seuraavassa järjestelypuuskassa mitään uutta keksi! Onni onkin huonekalut, jotka sopivat moneen paikkaan ja monella tavalla!Nyt tosiaan vaihdoin sohvan ja divaanin vastakkaisille puolilleen ja käänsin divaanin vielä ikkunaa vasten. Seinään upotettu kirjahylly tuli kivasti enemmän esiin ja sisäänkäynti työhuoneeseen avautui entisestä. Sohvaryhmä muodostaa edelleen mukavan, suhteellisen tiiviin kokonaisuuden, mikä toimii minusta hyvin suuressa, pitkänomaisessa olohuoneessa.

Musta sohvapöytä löysi paikkansa toistaiseksi varastosta, sillä se oli alkanut tuntumaan turhan hallitsevalta. Nyt sohvapöytinä ovat Hayn DLM pöytä sekä koivuinen jakkara. Kokonaisuuteen sopii myös aikanani pikkumatosta tekemäni säilytyskori, jossa käsityöt ovat hyvin saatavilla ja Artekin Bell osuu sopivasti kolmikon ylle. Kaikkinensa järjestys on nyt minusta kevyempi ja ilmavampi, tällä siis mennään kunnes jotain uutta taas keksitään!

Ja kun olohuone on nyt uudessa uskossa, on mielessä jo pientä vaihtelua aulaan ja työhuoneeseen, saattaapi siis olla viikonloppuna luvassa taas huonekalujen siirtelyä! Olenko ainoa, vai löytyykö sieltä muitakin, joilla huonekalut pitäisi olla pyörien päällä? :D

-Piia

8 kommenttia :

 1. Pieni muutos saa itselle aina suuren hymyn aikaa. Meilläkin voisi pyöräyttää olohuoneen järjestyksen ympäri, mutta tällä hetkellä mennään näin :) Alakerta sen sijaan tarvitsisi jotain uutta, pienet ihanat penkit tai jotain missä hengailla!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutos piristää aina ja itse pidän parhaana niitä juttuja, jotka eivät vaadi uuden ostamista vaan hoituvat olemassa olevaa kierrättämällä vaikkakin sitten ihan vaan oman kodin sisällä! :)

   Poista
 2. Hyvält näyttää. Meillä on musta vaikea pyöritellä eli täytyy tyytyy siihen mitä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karin! <3 Minä olen niin kova pyörittelemään, että onneksi on se mahdollisuus! :D

   Poista
 3. Tosi onnistunut muutos :) Voikun itekkin voisi pyöritellä enemmän kalusteiden paikkaa olohuoneessa! Ikkunat ja kulkuaukot ja tietysti kalusteiden koko sanelee pitkälle sen miten huonekalut asettuu. Ja joskus sitä on vaan niin jumiutunut, ettei edes osaa ajatella muuta järjestystä. Toi divaani on tosi kivan keveä ja mukavan näköinen loikoilupaikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Joanna! <3 Meillä sohvat on oikeastaan ainoita joita olkkarissa voi pyöritellä, muuten tila on niin avara ja seinätön että muut elementit ovat aika sidottuja paikalleen, mutta onneksi edes jotain! ;) Divaani on kyllä osoittautunut loisto-ostokseksi siihen muutaman sadan euron hintaan nähden joka siitä maksettiin! :)

   Poista
 4. Mistä tuo lipaston edessä oleva harmaa valkoinen matto on ostettu ? Todella kivan näköinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarkoitat työhuoneen mattoa, joka yhdessä kuvassa kurkistaa, niin kyseessä on karvalankamatto, joka on aikanaan ihan Askosta tai Iskusta ostettu. Olohuoneen matto taas on Linie Designin Asko Mixed villamatto.

   Poista

Kiitos kommentistasi!