27.4.2017

VINKKI VAPPUPÖYTÄÄ - TOFUNUGGETIT

Tässä jälleen yksi kasvisruokaresepti, joka on vakiinnuttanut paikansa meidän perheen arjessa, tofunuggetit. Nämä maistuvat sekä aikuisille että lapsille ja valmistuvat kohtuullisen nopeasti.



Tofunuggetit

300 g (marinoitua) tofua
2 rkl (gluteenittomia) korppujauhoja
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1/2 sitruunan mehu
kourallinen yrttejä

Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Itse käytän yleensä marinoitua tai kylmäsavutofua. Yrttejä lisään sen mukaan mitä kotona on tarjolla, esimerkiksi tilli, korianteri tai basilika sopivat hyvin.

Muotoile nuggetit ottamalla noin ruokalusikallisen verran taikinaa käteesi, jonka ensin puristat palloksi ja sitten litistä muotoonsa. Paista pannulla runsaassa öljyssä molemmin puolin kauniin kullanruskeaksi.


 
Nuggetit toimivat arjessa salaatin, nuudeleiden taikka lohkoperunoiden kanssa ja lähestyvää vappua silmällä pitäen passaavat hyvin vaikka evääksi vappupiknikille taikka kotona vappupöydässä naposteltavaksi hyvän majoneesidipin kera!

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!