Tässä jälleen yksi kasvisruokaresepti, joka on vakiinnuttanut paikansa meidän perheen arjessa, tofunuggetit. Nämä maistuvat sekä aikuisille että lapsille ja valmistuvat kohtuullisen nopeasti.
Tofunuggetit
300 g (marinoitua) tofua
2 rkl (gluteenittomia) korppujauhoja
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1/2 sitruunan mehu
kourallinen yrttejä
Laita
kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Itse
käytän yleensä marinoitua tai kylmäsavutofua. Yrttejä lisään sen mukaan
mitä kotona on tarjolla, esimerkiksi tilli, korianteri tai basilika
sopivat hyvin.
Muotoile
nuggetit ottamalla noin ruokalusikallisen verran taikinaa käteesi,
jonka ensin puristat palloksi ja sitten litistä muotoonsa. Paista
pannulla runsaassa öljyssä molemmin puolin kauniin kullanruskeaksi.
Nuggetit
toimivat arjessa salaatin, nuudeleiden taikka lohkoperunoiden kanssa ja
lähestyvää vappua silmällä pitäen passaavat hyvin vaikka evääksi
vappupiknikille taikka kotona vappupöydässä naposteltavaksi hyvän majoneesidipin kera!
-Piia
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!