12.3.2017

UUDESSA MAKUUHUONEESSA

 
Uusi makuuhuoneemme on ollut käytössä kohta pari kuukautta ja sisustuskin alkaa pikkuhiljaa valmistua. Kirjoittelin jo aiemmin uudesta väristä jonka seiniin valitsimme ja tuo tummanharmaa on osoittaunut aivan nappivalinnaksi. 

Valon lisääntyessä harmaa tuntuu huomattavasti vaaleammalta kuin keskitalvella, mutta huone tuntuu edelleen tunnelmalliselta ja pesämäiseltä. Pesämäisyyttä lisää myös huoneen vähän haastava muoto ja koko, toisaalta kaikki tarvittava mahtuu hyvin ja korkean katon ansiosta huone ei tunnu ahtaalta.


 
Huoneessa ainoa mahdollinen paikka sängylle oli kiinni portaikossa, josta pääsee kulkemaan pukuhuoneeseen, kylpyhuoneeseen ja saunaan sekä kodinhoitohuoneeseen. Sänkymme on 180 cm leveä, joten paljon ylimääräistä tilaa sängyn toiselle reunalle ei jäänyt, onneksi kuitenkin sen verran, että kulkemaan pääsee eikä seinän puolella nukkujan eli minun tarvitse hyppiä sängyn yli. Sängyn ja seinän viereen mahtui lukuvalona toimiva Himmeen Filly jalkavalaisin sekä pieni laatikko, joka ajaa ainakin toistaiseksi yöpöydän virkaa.

Mattoa lukuunottamatta emme hankkineet huoneeseen mitään uutta. Vanha Ikean metallinen ps-lipasto toimii tv-tasona ja vaikka tuo tasolla oleva ei-niin-ihana musta möykky ei olekaan omaan visuaaliseen silmääni se kaunein makuuhuoneeseen sijoitettava tavara, niin kieltämättä viikonloppuaamuisin on aika mukava löhöillä sängyllä koko perheen voimin lasten katsellessa tv:stä piirrettyjä. Ja sulautuupa tuo tv niin hyvin tuohon tummaan seinään, ettei ole ihan niin silmiinpistävä kun voisi olla. 


 
Huoneesta löytyvät myös aarteeni eli vanha tuoli ja arkku. Nämä maalta tuodut huonekalut ovat olleet matkassani ihka ensimmäisesta omasta kodista saakka ja vaikka ne tyylillisesti nykyisin jonkin verran muun kodin sisustuksesta poikkeavat, löytyy niille aina jostain paikka.

Makuuhuoneen matto taas on uusiin hankinta kotiin ja oli enemmän heräteostos, kun pitkän harkinnan tulos, mutta sitäkin ihanampi sellainen! Päädyin tutustumaan Jyväskylän vieressä Muuramessa sijaitsevaan Annival Interioriin ystävän työharjoittelun myötä ja kaupan valikoima yllätti todella positiivisesti. Käydessäni moikkaamassa ystävää, päädyin kävelemään kaupasta ulos kahden maton kanssa, joista toinen keittiöön ja toinen makuuhuoneeseen. Tämän makuuhuoneen maton kanssa säädin vielä sen verran, että ostin ensin pienemmän maton, mutta palasin muutaman päivän päästä vaihtamaan sen isompaan kokoon. Matto on Svaneforsin paimentolaishenkinen puuvillamatto, kaunis ja todella pehmeä, juuri sellainen mihin on ihana astua aamulla sängystä noustessa.


 
Aiemmin huoneen ollessa vierashuoneena, seinillä olevat tauluasetelmat vaihtoivat ahkerasti muotoaan. Nyt halusin pitää seinät ainakin toistaiseksi suhteellisen paljaina. Jotain kaipasin kuitenkin tv-tason ylle ja siihen laitoimme entisessä makuuhuoneessa sängyn päädyssä olleen tauluhyllyn pätkän. 

Mietin pitkään tauluhyllyn maalaamista samalla sävyllä seinän kanssa. Saman värin käyttöä seinissä ja kalusteissa sekä hyllyissä näkyy nyt paljon sisustuksessa. Jätimme hyllyn kuitenkin valkoiseksi alla olevan lipaston mukaan. Yksittäisenä elementtinä seinänvärinen hylly olisi voinut olla vähän irrallinen kun katto, ikkunoiden ja ovien puitteet sekä porraskaide ovat nekin valkoisia.

Pientä pohdintaa aiheuttaa vielä yöpöytäasia. Haluaisin omalle puolelleni seinälle kiinnitettävän yöpöydän, jotta siivoaminen, joka muutenkin huoneessa on vähän haastavaa, helpottuisi. Toisaalta nykyinen matala laatikko toimii hyvin ja yöpöydän sotkut eivät näy mihinkään, asian kanssa ei siis ole kiirettä ja tilalle täytyy löytyä se täydellinen vaihtoehto. Miehen puolelle edes seinään kiinnitettävä yöpöytä tuskin tulee kyseeseen, onneksi vieressä oleva portaikko ajaa tämän asian jotenkuten. 

Kaiken kaikkiaan saimme uudesta makuuhuoneesta toimivan ja rauhallisen tilan, jossa on hyvä tunnelma ja uni maittaa!

-Piia

14 kommenttia :

 1. Siis aivan ihana seinänsävy ! Tämä on mennyt multa ohi, täytyykin käydä kurkkimassa aiempi postaus. Mie olen hiljalleen valmis luopumaan aiemmin tiukasta säännöstä, että makkariin ei tule telkkaria. Olen nimittäin alkanut torkkumaan sohvalle kesken elkan ja sieltä on sitten pirun työläs kömpiä sänkyyn. Jos makkarissa olisi telkku, niin siitäpä ei sitten tarvisi huolta kantaa, että pääseekö sänkyyn vai ei :D

  Hyviä unia sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sävy on kyllä todella mieleinen! On tuo telkkari kieltämättä ihan kiva, välillä on sohvan sijaan ihana kömpiä sänkyyn peiton alle ja rentoutua vaikka jonkun leffan parissa!

   Poista
 2. Onpa kotoisa makuuhuone ja aivan ihana harmaan sävy! :) Auringonsäteet tuovat kutsuvaa, keväistä ilmettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Keväisissä auringonsäteissä on kyllä jotain ihanaa! <3

   Poista
 3. Näyttää kauniilta! Tuota mattoa olen miettinyt meillekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kerttu! <3 Matto on kyllä ihana, vähän vielä pöllyää, mutta eiköhän se tuosta ajan kanssa asetu!

   Poista
 4. Kaunis ja tunnelmallinen huone! Makuuhuoneessa riittää kyllä aika pienikin tila, kunhan vuoteeseen pääsee kulkemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, makuuhuoneeseen ei minustakaan tarpeeksi isoa sänkyä ja sinne kulkua kummempaa tarvitse!

   Poista
 5. Onpa kutsuva makuuhuone! Tuo matto on tosi kiva, samanlaista pienempää olen minäkin joskus katsellut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!<3 Pienempi matto oli tähän vähän liian pieni ja ajattelin että tätä isompaa voi sitten vaikka halutessaan vaihtaa muuallekin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!