29.3.2017

VAIHTUVAT ASETELMAT


Aulan kaapin päällä olevat asetelmat ovat meillä hyvin liikkuvaisia. Kodin keskeisellä paikalla sijaitsevan kaapiston päällinen on suosikkipaikkani rakennella erilaisia asetelmia ja tällä hetkellä myös se turvallisin sen ollessa pienten käsien ulottumattomissa. Myös aulan tauluseinä on vaihtanut muotoaan useaan otteeseen ja ihan pientä viilausta tuli siihenkin taas tehtyä.

Taulujen paikkaa sanelee nykyisin seinässä olevat reiät ja kieltämättä niitä alkaa olemaan jo ihan kiitettävä määrä. Jokainen kotimme säilytyskaluste on aikanaan tuolla paikalla seissyt ja niiden ollessa eri korkuisia ja mallisia, on seinä reitetty aika huolella. 

Yksi taulukoukun jättämä reikä on ollut omaan silmääni erityisen häiritsevä ja se on aiemmin ollut esimerkiksi laatikoiden takana piilossa. Halusin kuitenkin nyt laatikot kaapin päältä pois ja reiän piiloon, joten pientä fiksausta taulujen paikoissa ja se kävi kätevämmin kuin arvasinkaan. Vaihdoin samalla tuon Riikka Kantinkosken kauniin printin kehykset mustista valkoisiin ja se freesasi seinään kivasti. Printin päälle sijoitin vielä yhden  nokipainotöistäni.


  Esineet kaapin päälle asettuivat tällä kertaa värien mukaan, toinen puoli on tumma ja toinen vaalea. Tummien ruukkujen puolen ajattelin tasapainottavan toisella reunalla olevaa yksittäistä mustakehyksistä taulua ja tuovan mukavaa kontrastia toisen reunan hyvin vaaleisiin elementteihin. 


Kokonaisuuden kuvaaminen on aina haasteellista kun olohuoneen isot ikkunat ovat seinää vastapäätä ja näin ollen heijastavat kaiken taulujen laseihin. Yllä olevasta saanee kuitenkin jonkinlaisen käsityksen tämän hetkisistä asetelmista niin kaapin päällä kuin seinällä. 

Nämä pienet muutokset, jotka voi toteuttaa kodissa jo olemassa olevilla elementeillä ovat minusta niitä parhaita. Piristävät ja iloistuttavat vaikka vain ihan pienistä jutuista onkin kyse! Kaapin päällisen aikaisempia vaiheita löytyy lisää  täältä. Ja uusia vaiheita varmasti seuraa

-Piia

8 kommenttia :

 1. Tosi nättiä! Mulla on menossa kanssa kodin freesaus taulujen kehyksiä vaihtamalla. Mustat saa kyytiä ja tilalle jotain vaaleampaa - kauniit nuo puiset kehykset. 👍🏻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru! <3 Iso vaikutus niinkin pienellä kun kehyksien vaihdolla! Nuo puiset taitaa olla Ikealta.

   Poista
 2. Ihania asetelmia! Tämä lasitaulujen kuvaaminen on kyllä ikuisesti yksi päänsärky, kun aina heijastaa jostain. Mutta sä sait kyllä hyvät kuvat otettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petra! <3 Taulujen kuvaaminen on kyllä melkoinen haaste, tuurilla onnistuu kun taidot ei riitä! :D

   Poista
 3. Kivoja juttuja tuossa kokonaisuudessa! Tauluseinän kuvaaminen on meilläkin melkoinen haaste vastapäisten ikkunoiden takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka! Kaikki heijastavat pinnat on kyllä aikamoisia haasteita kameran kanssa. Meillä on myös maitolasiset kaiteet, jotka nekin oma haasteensa valokuvissa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!