20.3.2017

PALAK PANEER HALLOUMISTA

Intialainen ruoka on meillä yksi sekä aikuisten että lasten suosikeista ja aina silloin tällöin viikonloppu on mukava aloittaa intialaisella take awaylla. Intilainen sopii hyvin myös arkiruuaksi ja hyvää intialaista voi valmistaa myös kotona. 

Yksi helpoimmista ja nopeimmista  on perinteinen kasviscurry eli palak paneer, joka koostuu pinaattisoseesta, tomaatista ja juustosta. Kasvisruokatammikuussa tätä tuli tehtyä useaan otteeseen ja tämä kuuluu meillä lasten kasvisruokasuosikkeihin. 

Palak paneer on oiva ruoka valmistaa vaikka näin maanantaina. Se ei vie paljon aikaa ja toimii sellaisena lohturuokana, jota usein juuri maanantaisin kaipaa!



PALAK PANEER HALLOUMISTA

reilusti oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
3 tomaattia tai pieni rasia kirsikkatomaatteja
1 tl garam masala mausteseosta
1 tl juustokuminaa
2 tl chilijauhetta
1 tl suolaa
2 pss pakastepinaattikuutioita
1/2 prk creme fraichea
1 vihreä chili (voi jättää pois)
1-2 pkt halloumjuustoa

Kuumenna öljy ja lisää pilkotut tomaatit ja valkosipuli joukkoon. Keitä noin viitisen minuuttia kunnes tomaatit hajoavat. Lisää mausteet, sulatettu pinaatti sekä creme fraiche. Hauduta miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Kuutioi halloumi ja lisää se joukkoon. Mikäli käytät chiliä, suikaloi ja lisää sekin joukkoon, muista poistaa siemenet! Tarjoa palak paneer keitetyn riisin kera. 

Herkullista viikon alkua!
-Piia

4 kommenttia :

  1. Tää on yks mun lemppareista ja tulee usein tätä haettua Shalimarista. Pakko testata tää ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niin helppo tehdä itse eikä tässä voi oikein edes mokata! Me ollaan haettu tämän kanssa joskus pelkkää naanleipää Shalimarista, siitä kun kotona tehtynä tule yhtä hyvää.

      Poista
  2. Myös meidän perheen lemppareita tämä! Mä käytän yleensä kotijuustoa tai leipäjuustoa mitkä on ihania, mutta pitääkin testata myös halloumia! Creme fraichen tilalla mulla on yleensä turkkilaista jugurttia, joka tuo jännän kirpeyden mukaan. Aina vähän soveltaen, aina niin hyvää. Ihan paras ruoka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja minäpä laitan seuraavan kerran testiin leipäjuustolla ja turkkilaisella jogurtilla! :) Tämä on kyllä tosiaan ihan parhaita ruokia!

      Poista

Kiitos kommentistasi!