25.9.2016

DIY HAALARI VAUVALLE

Vauvan vaatekaapissa oli syksyn tullen kevyen haalarin kokoinen aukko. Pohdiskelin erään suositun suomalaisen lastenvaatemerkin jumpsuitin ostamista, mutta tässä tapauksessa onneksi ne loppuvat aina hetkessä ja oli keksittävä vaihtoehto B eli tehdä itse. 


  Löysin Eurokankaasta kauniin sinisen kankaan, jossa oli ohuen ohut vanu, omista jemmoista löytyi vaaleanpunaista resoria sopivasti sävysävyyn vetoketjun kanssa ja bonuksena kaapissa oli hartaasti vaalittua Vimman lettikankangasta huppua varten. Näistä sitten ompelin muutamaa Ottobren kaavaa muokaten ja yhdistellen haalarin. Erityisesti jännitin miten hupun kanssa kävisi, hupun kaava kun ei ollut vinossa olevaan vetoketjuun sopiva, mutta nyt oli mukana erinomaista tuuria ja se osui paikalleen just eikä melkein.


 
Koon puolesta tästä tuli todella reilu, mutta meneepä sitten vielä ensi keväänä. Käyttäjä itse tuntuu olevan vaatteeseensa hyvin tyytyväinen ja kun haalarin alle mahtuu ohut villapuku, pidentää se käyttöaikaa ilmojen kylmetessä. 

Vaihtoehdosta B tulikin siis ihan A-luokkaa! Vaikka käsitöiden tekeminen on tällä hetkellä todella verkkaista, niin kyllä se aina kannattaa jostain se hetki napata! 

-Piia

6 kommenttia :

  1. Haalarista tuli niin söpö ja se on kyllä omiaan näille keleille. Söpö pieni sinullakin siellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuon söpöliinin päällä kaikki kyllä näyttää ihanalta! :)

      Poista
  2. Kiinnostaisi tietää, mitä kaavoja tarkalleen käytit tähän? Jos vielä näin pitkän ajan kuluttua sellaista muistat. Pidän erityisesti siitä, miten olet sijoittanut vetoketjun tähän haalariin. :)

    VastaaPoista
  3. Hei,

    en kyllä valitettavasti enää kaavaa muista, tekstissä näemmä oli että olen muutamaa ottobren kaavaa yhdistellyt eli vanhoista ottobre lehdistä lähtisin metsästämään sopivaa komboa, pahoittelen etten nyt osaa paremmin vastata. Mutta kiva, että löysit tuon vanhan postauksen, oli ihana itsekin noihin kuviin palata! <3

    Mukavaa syksyn jatkoa!
    yt, Piia

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!