8.4.2016

HOITOPISTE VAUVALLE



Kahden lapsen kokemuksella hoitopiste oli yksi ehdottomia juttuja, jolle tulevaa vauvaa varten on pitänyt löytää tilaa. Erillistä hoitopöytää ei meillä aiemminkaan ole ollut, enkä sellaista myös nytkään makuuhuoneeseen kaivannut. Sen sijaan hoitotaso tai muu vastaava vesipisteen läheisyydessä on ollut hyvä ratkaisu ja tällaisen halusimme myös nyt. 

Molemmat isommat lapset olivat jo sen verran isoja kun talomme valmistui, että hoitopisteen paikkaa ei aiemmin ole tarvinnut miettiä. Vaihtoehtoina olivat luonnollisesti molemmat vessat taikka kodinhoitohuone. Kodinhoitohuoneen lavuaarin vieressä oleva taso olisi ollut sopivan korkuinen, mutta tila sillä kohdalla on muuten vähän ahdas. Isompi vessa olisi makuuhuoneemme läheisyydessä, mutta se on myös vieraiden pääsääntöisesti käyttämä, joten sekään ei tuntunut parhaalta mahdolliselta vaihtoehdolta. Niinpä luonteva paikka löytyi kodinhoitohuoneessa olevasta pikkuvessasta, jossa tehtiin pieniä muutoksia hoitopistettä varten. 



Koska taso vessassa on liian matala vaipanvaihtoon, rakensi mieheni yksinkertaisen korokkeen vanerista hoitoalustan mittojen mukaan. Seinässä peilin vieressä pistorasian yläpuolella ollut kaappi jouduttiin myös poistamaan, sillä alle olisi jäänyt liian ahdas tila. Purkkeja ja purnukoita varten kaapin korvaamaan tilasin kaksi Normann Copenhagenin Pocket säilytintä, jotka paitsi näyttävät kivalta, vaikuttavat myös oikein toimivilta. Varpusen säilytyspussiin ja vanhaan Parisiin tuliaispussiin mahtuu hyvin pikkupyyhkeitä ja harsoja. 



Laitoin seinälle vielä muutaman kivan kortin ja Tiinan ihana Aarrekartta-printin ja hoitopiste on vauvaa vaille valmis. Jonkun kivan roikkuvan jutun saatan vielä hoitotason päälle askarrella mikäli aikaa ja energiaa riittää. Sitä ennen rauhallisen viikonlopun viettoon!

-Piia

2 kommenttia :

Kiitos kommentistasi!