17.7.2015

VINTILLÄ
Omaan kesääni on aina olleellisesti kuulunut maalla oleminen. Kun olin lapsi, oli maalla vielä lehmiä ja kanoja, nykyisin siellä vain lomaillaan ja minä mielelläni välillä myös vähän remontoin ja sisustan.

Vanha maalaistalo on pääasissa enää kesämökkikäytössä ja viimeisistä remonteista on kymmeniä vuosia. Muutama vuosi sitten pistetiin yksi kammareista uuteen uskoon ja tänä kesänä pensselillä on huidottu vintillä ja toisessa kammarissa.

Tämän kesän remontit aloitettiin vinttikomerosta, joka on ollut vailla minkäänlaista käyttöä viimeiset parikymmentävuotta ja ajattelin, että suhteellisen pienellä vaivalla siitä saisi mukavan paikan lasten oleilulle. Huoneen seinät olivat ennestään punaiset ja keltaiset, ajansaatossa likaanuneet ja sänkyjä lukuunottamatta huone oli tyhjä.  Valkoisella maalilla ja pienillä sisustusjutuilla huoneessa saatiin ihmeitä aikaseksi.

Huoneen remontoitiin lähes nollabudjetilla. Valkoinen maali löytyi omasta varastosta, kirjahyllyinä toimivat laatikot ja pärekori maalta. Tyynyjä sängyille ompelin omista kaapeista löytyneistä jämäkankaista ja patjansuojat vanhoista lakanoista, ainoa mitä huoneeseen hankittiin uutena, olivat sänkyjen päälle asetetut verhokatokset.Kuten kuvasta näkee, muutos entiseen vinttikomeroon on valtava! Huone on nyt viihtyisä ja lapset ovat ottaneet sen omakseen. Muutaman vuoden kuluttua siellä varmasti taas nukutaan öitä, siihen saakka leikitään, luetaan ja löhötään prinsessakatoston alla! 

-Piia

4 kommenttia :

 1. Kesäisen raikas vinttikamari! Sängyt näyttävät hetekoilta,sellaisessa on tullut itsekin nukuttua lapsena mökillä:). Ja hyvä idea on nuo seinähyllyt.
  -sirpa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetekoita ovat, jotenkin niin symppiksiä! :) Ja kiitos, vastaavia seinähyllyratkaisuja olen blogeista bongannut ja kiva, että nyt löytyi paikka toteuttaa vastaava systeemi!

   Poista
 2. Ihanalta näyttää. Se onkin parasta, kun melkein nollapudjetilla saa uuden näköistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Tätä vinttiä ei kyllä samaksi enää tunnistaisi!

   Poista

Kiitos kommentistasi!