18.9.2018

MEHEVÄ OMENAPIIRAKKA

Syksyyn olennaisesti kuuluva herkku on omenapiirakka. Kotimaisissa omenoissa on ihan oma makunsa, joka on vielä parempi jos ne on oman pihan puista poimittuja.

Kuopuksen nimipäivä viikonloppuna oli hyvä syy leipoa herkullinen piirakka pienen nimipäiväsankarin avustuksella, mehukas ja muheva, juuri sellainen kuin omenapiirakan kuuluu olla.


 

MEHEVÄ OMENAPIIRAKKA (GLUTEENITON)

pohja
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl kookossokeria
2½ dl maustamatonta jogurttia
7 dl gluteenitonta kaurajauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g voita tai leivontamargariinia

täyte
1 dl kookossokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 prk sitruuna-limerahka
1/2 prk kermaviiliä
5 omenaa

Vatkaa munat ja sokeri keveyesti käsin. Lisää joukkoon maustamaton jogurtti sekä jauhot ja leivinjauho. Lisää viimeisenä pehmeä, vähän sulatettu voi ja sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja lisää taikinan päälle. Kuori omenat, viipaloi ja lisää täytteen päälle. Paista noin 200 asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä. Mikäli omenat tummuvat liikaa, voi vuuan peittää jossain vaiheessa foliolla.

Herkuttele vähän lämmin piirakka sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera. Pohja toimii muuten myös yksinään syksyn toisen herkun, puolukan kanssa.

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!