15.10.2017

RENTOA ELOA

En varmaankaan ole ainoa, joka hyvin usein iltaisin huomaa, että kello näyttää nukkumaanmenoaikaa, mutta ennätän vasta tuossa vaiheessa istahtaa ensimmäistä kertaa alas ja hengähtää. Tämä elämänvaihe, jossa päivät kuluvat lapsiperhearjen, työn, omien harrastusten, lasten harrastusten ja muiden menojen kanssa jongleeratessa on antoisaa mutta toki välillä aika kiireistä ja aikamoista paikasta toiseen juoksemista eikä rentoutuminen monestikaan tunnu mahtuvan aikatauluun.

Huomaan usein ajattelevani, että sitten kun olen tehnyt sitä ja tätä istun sohvalle rentoutumaan ja luen uusimman sisustuslehden taikka sitten kun viikonloppu koittaa en tee mitään muuta kun korkeintaan neulon. No tosiasiassa niitä "sitten kun" -tilanteita tulee aika harvoin ja joku muu tekeminen, usein kuitenkin ihan mielekäs sellainen on tullut tilalle. Lopulta huomaa, että ne ihan pelkät olemisen hetket ovat aika vähässä. 

Meillä jokaisella on oma tapamme rentoutua, toiselle se voi olla juoksulenkki, toiselle tvn katselu, kolmannelle käsityöt. Useasti ajatukseen rentoutumisesta liittyy joku toiminta ja vaikka itsekin lukeudun niihin, jotka rentoutuvat enemmän tekemällä kuin vain olemalla, tiedän, että ei tekisi yhtään huonoa aina silloin tällöin vain olla paikallaan tekemättä yhtään mitään. Helpommin sanottu kun tehty... 

Tuo hetkeen pysähtyminen, rentoutuminen ja rentoutuneeseen tilaan pääseminen on toisille hyvin luonnollista, toiset, kuten minä, taas tarvitsevat siinä enemmän apua. Onnekseni suvustani löytyy miehiä, jotka ovat tehneet rentoutumisen ja sen opettelun helpommaksi ja pistäneet jokin aika sitten pystyyn verkkosivuston, Rentoelon, jolta löytyy monenlaisia rentoutusohjelmia ja harjoituksia erilaisiin tarpeisiin ja hetkiin.

Harjoitukset ja ohjelmat laatinut Jarmo Liukkonen on alan asiantuntija, liikuntapedagogiikan professori, joka on toiminut lukuisten suomalaisten huippu-urheilijoiden taustavoimissa ja tuntee psyykkisen hyvinvoinnin tarpeet. Teknisestä toteutuksesta ja ohjelmien musiikeista vastannut Mikko Tamminen taas on musiikkialan moniosaaja, tuottaja ja lauluntekijä. Yhdessä he ovat toteuttaneet laadukkaan kokonaisuuden äänitettyjä rentoutusohjelmia. 

Rentoelo-sivuilla on kaikille sopivia ohjelmia sekä erikseen muun muassa urheilijoille ja lapsille räätälöityjä harjoitteita. Terapeuttisia ohjelmia on esimerkiksi ihannepainoon pyrkiville sekä unen laadun parantamiseksi. Rentoutusharjoitteita voi tehdä tavoitteellisesti sivuilta löytyvien ohjeiden mukaisesti tai hyödyntää äänitteitä juuri niin kuin se itsestä tuntuu parhaalta.
 

 
Töihin palaamisen myötä omaa aikaa itselle on ollut entistäkin hankalampi löytää ja kiireen tuntua on usein myös niissä kiireettömissä hetkissä. Rentoutusharjoitteiden kautta olen itse pyrkinyt löytämään apua sitten kun -elämään ja yrittänyt ottaa aikaa rentoutumiseen juuri silloin kun olen kokenut sitä tarvitsevani. Ohjelmat kestävät kymmenestä minuutista puoleen tuntiin ja jo tuollainen kymmenen minuutin harjoitus kiireen keskellä tekee ihmeitä ololle! 

Mikäli rentoutuminen kiinnostaa, kannattaa kurkata Rentoelo-verkkosivut ja katsoa löytyisikö sieltä juuri sinulle sopiva ohjelma! Lokakuun loppuun mennessä tehtyihin tilauksiin on nyt tarjolla roima ale ja koodilla "syysloma17" saat kaikki harjoitteet puoleen hintaan!

Minulla itselläni arjen kiireisiin tulee ensi viikolla toivottu katko, kun edessä on syysloma ja itsekin lomailen koko viikon! Tavoitteena on tehdä vähemmän, keskittyä enemmän vain olemiseen ja ottaa aikaa myös rentoutumiseen ja hyvää oloon!

Rentoa viikkoa niin lomaisille kun arjessa jatkaville!
-Piia

2 kommenttia :

  1. Tuo ohjelma rentoutumisesta olisi itsellekin kyllä tarpeen. Välistä iskee aikapula, että mitä kaikkea ehtiikään tehdä, ja kun pitäisi. Alkaa sitten stressaamaan, kun on paljon keskeneräistä ja välistä olisi kiva saada aikaa olla vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Rentoelon sivuilta löytyy myös ilmaiseksi kokeiltava kymmenen minuutin ohjelma jolla voi aloittaa! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!