18.8.2017

UUTTA IKEALTA

 

Ikean uuden kuvaston medialanseeraus järjestettiin eilen Helsingissä ja mekin ajelimme  Jennin kanssa paikan päälle katsomaan, mitä Ikealla on luvassa syksylle ja ensi vuodelle. 

Kaapelitehtaan pannuhalliin oli rakennettu kolmen olohuoneen, ikealaisittain #elohuoneen sekä ruokailutilan kokonaisuus. Kauniit ja runsaat huoneet oli sisustettu hyvinkin värikylläisesti ja jokaisen huoneen tunnelmasta löytyi jotain ihastuttavaa. 

Sama rohkea värien käyttö näkyy myös Ikean uudessa kuvastossa, kun tuttujen ja turvallisten vaaleiden värien rinnalle valikoimaan nousevat syvän siniset, smaragdinvihreät, terrakottan ja pinkin sävyt. Itseäni erityisesti nämä tummat sinisen ja vihreän värisävyt inspiroivat juuri nyt kovasti. Luulen että sohvalle täytyykin hankkia muutama pehmeä samettinen tyynynpäällinen näissä sävyissä, joiden syleilyyn on sitten syksyn pimeinä iltoina ihana käpertyä.


  Syksylle on luvassa paljon uutuuksia ja muutama uutuusmallisto, joista odotetuin on varmasti Ikean ja Hayn yhteistyönä toteutettu  YPPERLIG. Mallistossa on useita yksinkertaisen kauniita huonekaluja ja ihania piensisustustuotteita. Mallisto tulee myyntiin 6.10. ja luulen, että tuona päivänä aika moni saattaa suunnata Ikealle jo hyvissä ajoin aamulla! 

Toinen lokakuussa myyntiin tuleva mallisto on EFTERTANKE, johon kuuluu thaimaalaisten käsityöläisnaisten valmistamaa keramiikkaa ja kattaustekstiilejä. Mallisto on osa Ikean sosiaalisen yrittäjyyden projektia ja se on tarjonnut paikalliselle yhteisölle työn lisäksi koulutusta ja terveydenhuoltoa. 

Kestävää kehitystä tarjoaa myös uusi ruokailutuoli  ODGER, joka on yllä kuvassa. Tuoli on valmistettu kierrätysmuovista ja uusiutuvasta puusta. Ihastuin tuoliin aivan valtavasti, paitsi että se on erittäin tukeva, siinä oli myös todella hyvä istua. Haaveilen vähän uudesta ruokapöydästä keittiöön ja nämä tuolit olisivat sen pariksi aivan täydelliset!

Ensi vuoden puolella tulee myyntiin toisen mielenkiintoisen yhteistyön tulos, uusi lepohuonekalu DELAKTIG, joka on Ikean, kolmen muotoiluyliopiston sekä Tom Dixonin suunnittelema. Sohvasänkyä kutsutaan avoimen lähdekoodin tuotteeksi, jonka idea on, että jatkossa kuka tahansa voi valmistaa siihen yksilöllisiä lisäosia. 


Paljon uutta ja mielenkiintoista siis Ikealta luvassa ja uudessa kuvastossa lisää. Sähköistä kuvastoa pääsee jo nyt selailemaan  täältä ja painettu kuvasto jaetaan ensi viikolla 1,7 miljoonaan kotitalouteen! 

-Piia

2 kommenttia :

Kiitos kommentistasi!