9.8.2017

KIRJONEULESUKAT SYKSYKSI

Olen tainnut useampaankin otteeseen mainita, että nämä käsityöhommat ovat tässä viime vuoden aikana olleet jokseenkin verkkaisia. Ihanien lankojen ja kankaiden haaliminen kaappiin ei ole ongelma, mutta että saa niistä jotain valmista... 

Vaikka moni neuloo kesäisin kepeitä kesäneuleita tai hentoja huiveja, olen minä panostanut villasukkiin ja neulonut niitä pääasiallisesti kesäreissujen automatkoilla. Autossa kukaan ei pääse sotkemaan lankakeriä ja matkakin taittuu nopeammin. Olen siis onnistunut kartuttamaan omaa vajaata villasukkalaatikkoani useammallakin parilla, joista yhdet suosikit ovat nämä kirjoneulesukat.


En ole mikään kirjoneule-ekspertti ja yleensä tyydynkin neulomaan yksiväristä. Käsialani on todella löysä ja siksi monista kirjoneuleista tulee ohjeen mukaan neulottuna valtavan suuria ja hylkään ne siihen aina kasvavaan keskeneräisten pinoon. 

Keväällä innostuin kuitenkin instagramin kautta  Rachel Coopeyn villasukista. Erityisesti hänen kirjoneulekuvioissa on minusta jotain tosi modernia ja väriyhdistelmät, joita hän käyttää, ovat valtavan herkkuja!

Käsialaongelman vuoksi en neulonut sukkia suoraan Rachelin ohjeista, vaan päädyin piirtämään omaan käsialaan sopivat kirjoneulekuviot eli syntyi sukat inspired by Rachel Coopey. Lankana on hänen oma sukkalankansa Socks Yeah! joka on merinon ja nylonin yhdistelmää. Pehmeä kuin mikä, mutta pitäisi kestää myös kulutusta. 


Himppu epätasainen tuo kirjoneuleen pinta paikoitellen on, mutta eipä tuo käytössä haittaa! Erityisen paljon tykkään kantapäästä, joka on perinteinen vahvistettu kantapää, mutta oikein-nurin neuleena, oikeat silmukat kiertäen neulottuna. Pinta on minusta oikein kaunis, voisi tuollaisen toistenkin tehdä!

Luulen, että näistä tulee syksyn suosikkisukat ellei sitten yksi vielä keskeneräinen liukuvärjätty pari mene ohi, tosin voi olla, että ne valmistuvat vasta jouluksi...

-Piia

2 kommenttia :

Kiitos kommentistasi!