27.7.2017

KURKISTUS KESÄKODIN KEITTIÖÖN

  Viime viikkoina kesä on vienyt mennessään ja siitä on nautittu sekä kotona että maalla niin oman perheen kuin ystävien seurassa. Vaikkei helteet kovin olekaan hellineet, niin onneksi iloa voi löytää vähän huonommastikin säästä ja vaikka siitä viime kesänä tehdystä keittiöremontista, joka ilahduttaa joka kerta kun maalle menemme!

Remontoimme siis viime kesänä maalla keittiötä. Remontti tuli tuolloin  yllättäen, kun ystävät tarjosivat omaa vanhaa, mutta edelleen käyttökelpoista keittiötään maalle ja tilaisuutta ei malttanut jättää käyttämättä.  Lupailin jo vuosi sitten lopputuloksen esittelyä, mutta syksy tuli liian nopeasti ja se jäi, mutta viime visiitillä nappasin viimein muutaman kuvan uudesta keittiöstä.Valkoinen, yhtenäinen keittiö tuntuu todella raikkaalta vanhan eripari keittiön jälkeen. Vanhasta keittiöstä löytyi niin valkoisia kaappeja kun koivujäljitelmä ovia ja kaikki erilaisilla vetimillä. 

Nurkassa oli kattoon asti ulottuva kaappi, jonka vaihtaminen puolikorkeaan toi tilan tuntua ja samalla työtasolla tilaa vienyt mikroaaltouuni saatiin sijoitettua omaan syvennykseen kaapin sisälle. 

Keittiön välitila parani sataprosenttia uudella valkoisella tiililadontaan laitetulla peruslaatalla ja yhtenäistä työtasotilaa saatiin uuteen keittiöön runsaasti lisää, kun kahden ison altaan sijaan keittiössä on nyt yksi allas. 

Ennen kuvia en valitettavasti löytänyt kuin muutaman ja noissakin ollaan jo purkuvaiheessa, mutta jonkinlaisen käsityksen ne lähtötilanteesta varmasti antavat. Parannus vanhaan on hurja! Ja mikä parasta, esteettisyyden lisäksi myös toiminnallisuus parani huomattavasti ja kokkaaminen keittiössä on tänä kesänä maistunut entistäkin paremmin! 


Uusi keittiö istuu hyvin vanhan talon ilmapiiriin. Mitään modernia tuonne ei olisi sopinutkaan, vaan sopivasti rustiikkinen ja ehkä himpun romanttinen toimii hyvin keittiössä edelleen olevien vanhojen esineiden ja kalusteiden kanssa. 

Ja kun pihan vanhoista perennapenkeistä vielä taittaa muutaman kukan keittiön pöydälle maljakkoon, ei enää paremmasta väliä. Valitettavasti kesälomat alkavat olla pian lopuillaan ja maalla vietetyt päivät vähissä, mutta onneksi on sitten taas se ensi kesä!

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!