22.12.2016

LUUKKU 22 / NAPOSTELTAVAA JOULUKSI

Jouluna jos koskaan on lupa napostella ja herkutella aamusta iltaan! Tähän sopii vaikka suklaat, konvehdit, karkit, piparit, tortut, pähkinät, rusinat, hedelmät, no kaikki mitä kaapista löytyy... Perinteisten luumutorttujen sijaan täytin voitaikinan tänä vuonna muutamalla vaihtoehtoisella täytteellä ja sain listan jatkoksi pari herkkua lisää.



Helppoa ja nopeaa täytettä syntyy seuraavista:

täyte 1: manchego juustoa, pistaasipähkinöitä, sokeroimatonta päärynäsosetta, paistetun leivonnaisen päälle hunajaa. 
Paloittele juusto pieniksi paloiksi ja kuori pistaasipähkinät. Laita voitataikinan päälle päärynäsosetta, muutama juustopala sekä pähkinöitä. Paista taikina ohjeen mukaan ja viimeistele hunajalla.

täyte 2: taatelia ja pistaasipähkinöitä, paistetun leivonnaisen päälle hunajaa.
Poista taatelista kivi ja kuori pistaasipähkinät, laita molempia voitaikinan päälle. Paista taikina ohjeen mukaan ja viimeistele hunajalla.

Vähän enemmän täytteen esivalmistelua vaativat taas nämä herkulliset paprikatortut, suuhun katoavat kyllä yhtä nopeasti kun muutkin.


paprikatortut


1 paprika paloiteltuna
125 g pekaanipähkinöitä
4 valkosipulinkynttä
1 1/2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl korppujauhoja (gluteenittomia)
1 rkl paprikajauhetta
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
1/2 tl cayennenpippuria
1 muna

n. 6 torttutaikinalevyä (gluteenittomia)

Mittaa aineet ja soseuta esimerkiksi blenderissä tasaiseksi tahnaksi. Tahnaa voi kiinteyttää muutaman tunnin tai seuraavaan päivään saakka jääkaappissa, mutta malttamaton leipoo heti. Tee luumuhillon tavoin tahnasta ja taikinasta oman mielesi mukaisia torttuja ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 

Kaksi päivää pitäisi vielä malttaa, onneksi herkuttelun voi aloittaa jo vähän etukäteen!

-Piia
#3xjoulukalenteri

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!