5.6.2016

DIY LEIKKIMATTO


Leikkimatot ja lelukaaret ovat monesti aikamoisia silmäsärkyjä ja sen kirjavan kukertavan jättihärpäkkeen jälkeen, joka isommilla lapsilla aikanaan oli, halusin nyt jotain vähän hillitympää. Ikean suht simppelin lelukaaren kaveriksi valmistui viimeinkin projekti, josta jokin aika sitten kirjoittelin eli Noshin ihanasta pippuricollegesta* syntyi leikkimatto vauvalle.Ensimmäinen ajatukseni oli tehdä vain yksinkertainen pehmustettu, lelukaaren alle sopiva alusta sinivalkoraidallisesta kankaasta. Koralli ja sinivalkoinen muodostivat kuitenkin sen verran herkun eriväriparin, että yhdistin pienen palan korallia maton reunaan. Samalla sain muutaman nauhan ommeltua kankaiden väliin, joihin saa sitten kiinni erilaisia leluja jos niin haluaa.

Kun koralli tilkku yksin tuntui hieman tylsältä, päädyin kirjomaan siihen pienen lainauksen yhdestä lempirunostani, joka löytyy Eppu Nuotion Silkkipaperitaivas - runokirjasta. On muuten ihana kirja, hankin se kahdeksan vuotta sitten kun esikoinen syntyi ja on ollut kovassa käytössä siitä saakka, täynnä ihastuttavia runoja ja loruja vauvoille luettavaksi ja leikittäväksi! 

Ensin teksti oli tarkoitus kirjoa vain yhdellä värillä, mutta pinkki ja keltainen seassa näyttivät nekin niin hauskoilta, että en malttanut jättää niitä käyttämättä.
Lopulta päädyin vielä ompelemaan pykäläpistoja reunan ympäri pinkillä langalla. Tässä vaiheessa voikin jo sitten kyseenalaistaa, että tuliko siitä kuitenkaan kovin hillitty...:D


No mutta ainakin siitä tuli ihana ja persoonallinen ja ihan ikioma vauvalla, joka ei siitä tai lelukaaresta vielä juurikaan perusta, mutta pikkuhiljaa, ja hyvä siinä sitten varmasti on olla ja unelmoida!

"Onpa, onpa hyvä tässä
meidän pikku elämässä.
Onpa, onpa onnellista,
matka tehty unelmista."
 - Eppu Nuotio -

-Piia

* kankaat saatu Noshilta

12 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Muistelin, että sinäkin joskus jotain ihania testejä leikkimattoon kirjoitit! Siitä se ajatus sitten lähti... ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanalle pitää yrittää tehdä ihanaa! <3

   Poista
 3. Hillitystä viis, tuli ihana ja persoonallinen matto. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minäkin lopputuloksesta ajattelin! :)

   Poista
 4. Ihana! Ja noi pienet varpaat on syötävät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Joanna! <3 Vauvan varpaat on kyllä yksi maailman söpöin juttu! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!