13.11.2015

TYÖHUONE JA PIILOPIRTTI + MAHTAVA MATTOARVONTA

Tervetuloa uudistuneeseen työ- ja vierashuoneeseen! Tuossa vajaa kuukausi sitten innostuin vaihtamaan aulan ja työhuoneen kalustusta ja edelleen olen erittäin mielissäni, että homma tuli tehtyä. Aulassa umpiovinen lipasto toimii paremmin ja rauhoittaa tilaa, kun taas aulasta työhuoneeseen siirretty kirjahylly jättää työhuoneeseen enemmän vapaata tilaa esimerkiksi vierasvuoteena toimivan futon-sohvan levittämistä varten.

Rymsteerauksen yhteydessä pääsin myös tekemään oikein mieluisaan blogiyhteistyötä Finarten kanssa. Uudistunut huone sai nimittäin lattialleen uuden ihanan maton* Finarten valikoimasta. Maton, josta olin jo aiemmin ennättänyt haaveilla! Kyseessä on turkulaisen suunnittelijapariskunnan Saanan ja Ollin Finartelle suunnittelema upea Piilopirtti
Piilopirtin, kuten muidenkin Finarten printtimattojen pohjana toimii värjäämätön kierrätetty puuvilla, joka on peräisin tekstiiliteollisuuden leikkuujätteestä. Kierrätys ei olekkaan Finartelle mikään trendi-juttu, vaan tärkeä osa jo yli 30 vuotta mattomarkkinoilla toiminutta perheyritystä. 

Suomalainen räsymattoperinne toimii innoittajana Finarten Suomessa suunnitelluille matoille. Yrityksen suunnittelijat Eija Rasinmäki sekä Mervi Pesonen osaavat maton kutomisen taidon, mikä näkyy heidän mattomalleissaan, joista löytyy niin perinteisiä kuin moderneja malleja. Saanan ja Ollin lisäksi Finarte tekee yhteistyötä myös Paola Suhosen kanssa ja hänen suunnittelemansa printtimatto kokoelma lanseerataan Askoissa alkuvuodesta 2016.

Laajaan ja monipuoliseen valikoimaan kuuluu puuvillamattojen lisäksi villa- ja paperinarumattoja. Yrityksen matot on valmistettu jo 20 vuoden ajan Intiassa yhteistyössä paikallisten kutomoiden kanssa. Eettisyys ja sosiaalinen vastuu työtekijöiden ja heidän perheidensä hyvinvoinnista on Finartelle tärkeä arvo ja vastuullisuutta osoittaa muun muassa paikallisiin kyliin Finarten mahdollistamana perustetut koulut ja päiväkodit. Perinteikästä käsityötaitoa, kauneutta ja vastuullisuutta samassa  paketissa. Olenkin oikein iloinen, että tuollaisella matolla voin nyt työhuoneessa tepastella! Ja mikä parasta, sinulla on myös mahdollisuus voittaa omakseksi oma Piilopirtti! 

Instagramissa starttaa parhaillaan kilpailu #minunpiilopirttini, jonka palkintona on Piilopirtti-matto koossa 140*200 voittajan valitsemassa värissä, joko harmaalla tai luonnonvalkoisella pohjalla. Osallistua voit liittymällä seuraamaan minua ja Finartea instassa, josta tarkemmat osallistumisohjeet löydät kilpailukuvan alta. Meidät löydät nimimerkeillä @piijas sekä @finartedesign. Osallistumisaikaa on ensi perjantaille saakka, jotta palkinto ennättää jo hyvissä ajoin ennen joulua kotiin! Onnea matkaan!

-Piia

* matto saatu bloginäkyvyyttä vastaan

10 kommenttia :

 1. Oikein hyvältä näyttää työ ja vierashuoneessa ja tuo mattohan on aivan ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Matto on kyllä todella kaunis, käy ihmeessä osallistumaan arvontaan! :)

   Poista
 2. Ihanan kodikkaalta ja raikkaalta näyttää ! :) tohtorino@hotmail.com

  VastaaPoista
 3. Nuo matot on niiiin kauniita. Ihastelin niitä Habitaressa <3 mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista matoista voisin ottaa kotiini vaikka jokaisen! <3 Toivottavasti sinullakin oli ihana viikonloppu!

   Poista

Kiitos kommentistasi!