29.4.2018

UUTTA VALOA

Vuodenaikojen vaihtelu on kyllä yksi upeimmista jutuista. Joka kevät lumien sulaminen ja sen jälkeen pian heräävä vihreys ovat hienoimpia asioita jonka tiedän. Auringonvalo tuntuu ja näyttää taas ihan erilaiselta. Ikkunoista tuleva valo on sekin erilainen kun se heijastaa sisään lumen sijaan jo hieman vihertävää nurmikkoa. 

Puissa on jo ihan pienen pieniä hiirenkorvia ja pian kaikkialla on se kaikista kaunein vihreän sävy, se joka on juuri lehteen puhjenneissa koivuissa, uudessa nurmessa ja mullan alta puskevista kasveista. Joka kerta tuo hetki yllättää yhtä paljon ja joka vuosi yritän nauttia ja pistää tuon hetken mieleeni, jotta muistaisin sen kun vettä sataa marraskuun masentavimpaan aikaan.


Koko viikonlopun paistanut aurinko ennakoi, että tuo hetki on aivan pian ja se jos mikä pistää hymyn huulille kevätflunssasta huolimatta. Viikonloppu onkin mennyt pääasiassa sisätiloissa vaakatasossa ja suunnitelmat pihan rapsuttelusta ja terassien laittamisesta kesäkuntoon saavat odottaa myöhempään. Onneksi kevät ja kesä ovat vasta alkamassa!

-Piia

25.4.2018

ROUHEAT KAURAISET TEELEIVÄT

  Sitten töihin paluun viime syksynä kaikenlainen arkinen leivonta on jäänyt todella vähälle. Aikaa ja fiilistä suunnittelemattomalle keittiössä puuhastelulle ei juurikaan ole löytynyt. Ehkä se on kevät tai sitten olen päässyt ainakin hetkellisesti näiden ruuhkavuosien niskan päälle, sillä pitkästä aikaa olen taas innostunut leipomaan myös ihan vain omaksi ilokseni.

Tänään halusin jotain tuoretta iltapalaksi ja tein helpointa mahdollista pikaleipää eli koulun köksäntunnilta tuttuja teeleipiä. Helppoa, nopeaa ja aina toimivaa, myös gluteenittomana!


 

KAURAISET TEELEIVÄT (GLUTEENITON)

2,5 dl kaurajauhoja
2,5 dl isoja kaurahiutaleita (gluteenittomia)
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
50 g voita (tai kasvismargariinia)
2,5 dl maitoa (tai vettä)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi ja maito. Jos haluat maidottoman ja vegaanisen vaihtoehdon voit korvata voin kasvismargariinilla ja maidon vedellä. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se pellille pieniksi nokareiksi. Taputtele leipäsiksi kostutetulla kädellä ja paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Lämmin, tuore leipä on ihanaa iltapalaa ja vielä pikkuisen herkumpaa saa kun perusmargariinin korvaa basilikalla maustetulla voilla, nam!

-Piia

22.4.2018

SUNNUNTAI MOOD

  Tiedättekö sen sellaisen ihanan raukean vieraiden ja juhlien jälkeisen sunnuntaitunnelman? No tänään minulla on sellainen. Takana on ihana viikonloppu ystävien ja läheisten seurassa, joka jättää jälkeensä vähän väsyneen, mutta onnellisen olon. 

Pieni päivänsankari nautti eilen juhlistaan ja saamastaan huomiosta. Tänään äiti voi puolestaan istahtaa päiväunien ajaksi hyvillä mielin sohvalle, herkutella eilisen kakun jämillä, lukea muutaman sivun hyvää kirjaa ja nauttia samalla juhlia varten siivotusta ja järjestellystä kodista.


  Tämän viikonlopun jälkeen näitä leppoisia sunnuntaipäiviä on luvassa todennäköisesti enemmänkin, sillä kalenteri näyttää tulevina viikonloppuina pääasiassa tyhjää ja näin ei ole tainnut olla sitten joululoman, tai no ainakaan viimeiseen pariin kuukauteen kun lasten harrastukset ja muut menot ovat täyttäneet viikonloput hyvin tehokkaasti. Juuri nyt kevät ja kiireettömyys kuulostavatkin aika ihanilta yhdessä! 


Tosin lapsiperheessä tuo kiirettömyys on ehkä kuitenkin enemmän mielentila kun todellisuutta, sillä näin sunnuntainakin pyykkikone pyörii, astianpesukone odottaa tyhjennystä ja ruokaakin on laitettava. Onneksi nekin voi ainakin yrittää tehdä kiireettömästi ja ilman stressiä, varsinkin näin sunnuntaina! 

-Piia