15.1.2017

MITES SE VIHERSISUSTAMINEN?

Niin, kuinkas sitten kävikään... Lokakuussa minulla oli vielä kaunis, vihreä ja rehevä kilpipiilea. Ei ole enää. Alku näytti kyllä ihan lupaavalta, mutta sitten tämä yksilö sanoi yhteistyönsä irti. Piti olla helppohoitoinen, mutta nyt ei kyllä siltä näytä.


Luulen, että tämä vihersisustaminen ei ole oikein minun vahvuuksiani. Minulla on muutama vanhempi kasvi, jotka olen onnistunut pitämään jotenkuten hengissä, mutta poikkeuksetta kaikki uudet päätyvät tähän tilaan enemmin tai myöhemmin. 

En tiedä, että vieläkö antaisin mahdollisuuden viherkasveille vai jäisinkö suosiolla odottamaan sitä trendiä,  jossa lehdettömät tikut on pop. Mutta jos sinulla on joku pomminvarma kasvi, jonka luulet selviän elossa näissäkin käsissä, niin kerro ihmeessä, jos vaikka vielä innostuisin kokeilemaan!

-Piia

14 kommenttia :

 1. Kahvipuu on meillä ainakin säilynyt hengissä kolmessa eri asunnossa. Osoittaa mieltään kuivuudesta lehtiään surkeasti riiputtamalla, mutta tokenee pian vettä saatuaan. Minäkin onnistun yleensä tuhoamaan viherkasvit, joten kahvi on ollut meillä usein se ainut viherpilkku. Sinulla on ihana blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Täytyypä selvittää miltä tuo kahvipuu näyttää, kuulostaa sellaiselta, ettän saattaisi minunkin kanssani pärjätä! :D

   Poista
 2. Oletkohan kastellut liikaa? tai sitten liian vähän valoa kenties. No mun koti on aika varjoisassa paikassa. Posliinikukka menestyy kunhan ei kastele sitä hengiltä. Annan sille ehkä kerran kuukaudessa vettä ja kesäksi vien sen varjoisaan paikkaan talon räystään alle amppeliin roikkumaan ja unohdan sen melekin koko kesäksi sinne. Vettä ehkä silloinkin kerran kuukau

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikaa tai liian vähän, en oikein osaa arvioida. Yleensä olen aika laiska kastelija, tosin olen ymmärtänyt, että kilpipiilean saakin päästää aika kuivaksi.
   Minullakin on yksi posliinikukka, jonka olen jo yli vuoden saanut pidettyä elossa! :)

   Poista
 3. Mä olen kanssa aivan surkea kasvien kanssa. Tapan ne koska unohdan kastelun ja hoidon. Olen yrittänyt hommata vaan kasveja, joiden on sanottu olevan helppoja, mutta ei sekään aina auta. Tällä hetkellä oma kilpipiileani on menossa kovaa vauhtia samaan suuntaan kuin tuo sinun. Peikonlehti ja palmuvehka kellastuttivat yhtäkkiä kaikki lehtensä ja aralia pudottelee lehtensä yksitellen, lisäksi kaunis parsani on tällä hetkellä enemmänkin ruskea kuin vihreä ja eilen jouduin luovuttamaan ison kultapalmun kanssa ja kantamaan sen roskikseen. Vuosia sitten Ikeasta ostamani traakkipuu sen sijaan on voimissaan, vaikka en ole sille tehnyt vuosien aikana mitään, samoin yksi kaktus, joten ostin toisen traakkipuun ja kaktuksen, ja toivon näistä pitkäaikaisia asukkeja. Aloitin myös hoitamaan noita kasveja. Vaihdoin uudet mullat kärsivän näköisille kasveille (ilmeisesti näin pitäisi tehdä aina, sillä kukkakauppojen mullat eivät kauaa jaksa kasvia pitää hengissä) ja ostin merileväuutetta, jota lisään kasteluveteen. Kesällä luotan puutarhan kesä lannoitteeseen. Tällä kertaa yritän tosissani saada pidettyä kasvit hengissä, sillä ovathan nuo kituvat kasviparat kaikkea muuta kuin kodin kaunistajia ja pidemmän päälle alkaa tulla kalliiksi ostaa jatkuvasti uusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vähän sama, eli hoidan ja kastelen huonosti. Tosin joskus minulla oli sellainen iso kaktus, pylvästyräkki tms ja sen taisin onnistua kastelemaan hengiltä. Liikaa tai liian vähän, mutta koskaan ei sopivasti! :D
   Minäkin päätin, että en kyllä ihan vielä heitä hanskoja tiskiin vaan suuntaan vielä kerran kukkakaupoille ja kokeilen onneani! Lykkyä meille molemmille kasvien kanssa! :)

   Poista
 4. Kaupasta ostetut kasvit kuolee ennemmin tai myöhemmin minunkin "hoidossani", ovat kai tottuneet liian hyvää hoitoon kasvihuoneella :D Pistokkaasta kasvatetut kasvit selviää yleensä paremmin. Tästä syystä meillä on vain niitä kasveja joita äitini tai mummoni ikkunalaudoilta löytyy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täytyypä tätä kokeilla itsekin! Eli äidiltä pistoikkaita! :)

   Poista
 5. Mä onnistun aina perennojen kanssa ja muutenkin puutarha kukoistaa, mutta viherkasvit ei vaan tykkää musta. Peikonlehti on ainut, joka pysyy hengissä eteisen kaapin päällä ja tietty aasinkorva, joka on puoliviileällä kuistilla jatkuvassa valossa. Muut viherkasvit eivät kestä yleensä kuukauttakaan, koska kastelen oletettavasti liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi kehua omaa viherpeukaloani perennojenkaan kanssa, mutta vähän paremmin ne voivat, kun mies hoitaa lannoituksen. Luulen, että lahjani ovat muualla kun kasvien hoidossa! :D

   Poista
 6. Hei! Laitoin sulle sähköpostia koskien Ikean futon sohvaa :)
  Yt. PäiviH

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!