12.8.2015

EKALUOKKALAISEN HUONEESSAEnsimmäiset koulupäivät ovat nyt takana ja ekaluokkalainen on kovin innoissaan kaikesta uudesta ja ihmeellisestä! Uudenlainen arki lähtee pikkuhiljaa rullaamaan ja on mukava saada taas vähän säännöllisyyttä ja rytmiä elämään pitkien kesävapaiden jälkeen. 

Omasta huoneesta on viime aikoina tullut entistäkin tärkeämpi ja välillä ovi suljetaan perässä, jotta saa olla ja leikkiä ihan rauhassa. Huoneen sisustus on pysynyt melko samanlaisena jo pitemmän aikaa, eikä ennen koulun alkua suuria muutoksia ollut tarvetta tehdä.
Koulupöytäkin huoneessa on ollut jo pitkään, se on aikanaan löytynyt erään koulun jäämistön myyjäisistä. Omasta kouluajasta muistan, että läksyt tuli tehtyä yleensä jossain ihan muualla kuin koulupöydän ääressä, joten toistaiseksi se riittää kooltaan oikein hyvin.
Kirjahyllyllä on kirjojen lisäksi esille tärkeimmät omatekemät jutut. Askartelu on mieluisaa puuhaa ja välillä ei oikein tiedä mihin kaikkien taideteosta kanssa joutuu! Puhumattakaan niistä kaikista lippusista ja lappusista, koruista, helmistä ja pikkutilpehööristä, joita kirjahyllyllä ja pöydällä olevat laatikot ja korurasiat ovat pullollaan. Mutta ne ovat juuri niitä tärkeimpiä.


Koulutaipaleen alkaessa omassa mielessä on samaan aikaan iloa ja haikeutta. On ihana nähdä lastensa kasvavan ja tuntevan ylpeyttä siitä miten he jo osaavat niin monia asioita ihan itse, kuinka koulumatkan voi kulkea ilman äitiä tai isää ja kuinka hienoa on saada vastuuta kantamalla omaa kotiavainta. Samaan aikaan on haikeus siitä, että auttamatta ne pikkulapsi ajat ovat ihan pian ohi ja edessä on iso maailma, jonka toivoo kohtelevan omia lapsiaan parhaalla mahdollisella tavalla. Elämän käännekohtia, joissa on vain luotettava, että kyllä ne pärjää.
-Piia

4 kommenttia :

  1. Ihania koululaisen juttuja huoneessa. Täällä uutena kriisinä on koululaisen yksin viettämät iltapäivät, iik!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä, toivottavasti se menee hyvin! :) Onneksi kaikkeen oppii ajan kanssa, sekä lapset että vanhemmat! ;)

      Poista
  2. Symppis huone! Onnea koulutielle. Musta on toisaalta aivan ihanaa, kun lapset kasvavat ja koko ajan enemmän löytyy aidosti yhteistä tekemistä. Ja mitä keskusteluseuraa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! <3 Ihan samaa minäkin ajattelen, uutta tekemistä yhdessä tulee koko ajan lisää ja muumilotot vaihtuvat peleihin joista äitikin innostuu, silti se välillä on haikeaa, ehkä se muistuttaa omasta vanhenemisesta... ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!