18.7.2019

GLUTEENITON MUSTIKKAPIIRAKKA


Taas on se ihana vuodenaika, kun tuoreita marjoja, vihanneksi ja muita herkkuja on tarjolla lähimetsässä, kasvimaalla ja toreilla. Viimeiset päivät meillä on herkuteltu erityisesti mustikoilla, joita tuntuu olevan ainakin meidän lähiympäristössä nyt todella paljon. 

Mustikkamaidon ja mustikkapöperön lisäksi mustikoista on leivottu piirakkaa jo useana päivänä peräkkäin. Ja sen verran hyvällä reseptillä, että tälläkin kertaa suurin osa ehti parempiin suihin, ennen kuin ehdin kameran esiin kaivaa. Mutta reseptin ajattelin kuitenkin jakaa. Helppoa, herkullista ja nopeasti valmista olkaa hyvät!




GLUTEENITON MUSTIKKAPIIRAKKA

pohja:

150 g sulatettua voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja
1 3/4 dl kaurajauhoja 
1,5 tl leivinjauhetta

täyte:

200 g creame fraichea
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl mustikoita

päälle:

1/3 pohjasta + 1 dl kaurajauhoja

Sekoita sulatettu voi, sokeri ja kananmuna  keskenään. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne joukkoon. Kaada pohjasta 2/3 leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan ja levitä vuuan pohjalle. Taikina on löysää ja voit ripotella pinnalle vähän jauhoja helpottamaan levityksessä. 

Lisää mustikat, joita saa olla todella reilusti. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja levitä mustikoiden päälle. Lisää jäljelle jääneeseen 1/3 pohjasta desi kaurajauhoja ja nosta seoksesta nokareita täytteen päälle. 

Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin kullan ruskea. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. 


Piirakan kaverina toimivat erinomaisesti niin vaniljakastike kuin jäätelökin, mutta itse pidän siitä ihan vaan tuollaisenaan, ilman lisukkeita. 

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!