8.12.2017

LUUKKU 8 / JOULUINEN PUNSSI
Joko glögi kyllästyttää? Itse kaipasin tänä vuonna joulun odotukseen vaihtoehdon glögille ja kun satuin vielä törmäämään kirpputorilla noihin pieniin sieviin punssilaseihin täytyi keksiä jotain mitä niistä tarjoaisin. 

Perinteinen punssi on alunperin Aasian trooppisilta saarilta kotoisin oleva juoma, joka on kulkeutunut Suomeen Ruotsin kautta 1700-luvulla. Tämän perinteisen laskiaisena tarjottavan punssi perusta on kookoksesta, yrteistä ja riisistä valmistettu arrakki-viina, joka maustetaan punssiksi rommilla ja sokerilla. Itse halusin jalostaa tätä ideaa eteenpäin ja löytää reseptin joka olisi lämmin kuin Keski-Eurooppalaisella torilla tarjottava hehkuviini sekä sopivasti suomalaisen pikkujoulun makuinen. Ehkei tätä enää virallisesti punssiksi voi kutsua, mutta jotain sen suuntaista se on ja ehdottomasti makoisa vaihtoehto glögille.JOULUINEN PUNSSI

(vain aikuisille)

1 dl rommia
2 dl punaviiniä
2 dl teetä
1 dl kookossokeria
0,5 dl appelsiinimehua
0,5dl sitruunamehua

Lämmitä kaikki aineet kattilassa. Sekoita hyvin kunnes sokeri on sulanut. Voit halutessasi lisätä kattilaan appeliisiniviipaleita sekä kanelitangon ja muutaman aniksen makua tuomaan. Reseptistä saat pienet lasilliset jouluista juomaa neljälle hengelle.Viikonloppuna #sisustajanjoulussa on luvassa jotain muutakin herkullista, joka sopii vaikka tämän punssin kaveriksi!

-Piia
#sisustajanjoulu

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!